Beyond the Darkness - "Blind Shadows" (2015)

“Blind Shadows”– дэбютны альбом гурта Beyond the Darkness, выпушчаны на расейскiм лэйбе Fono Ltd, зьяўляецца першым поўнафарматнікам гурта.
Запіс праходзіў на студыі Зьміцера Мікуліча.
Над афармленьнем папрацавалі: фатограф Марыя Штанюк і дызайнер Яраслаў Хомчанка.
Прэзентацыя альбому адбылася 29 лicтапада 2015 на фестывалi Darkness Fest.

Над альбомам гурт працаваў тры гады. I вось 24 лiстапада 2015 году «Надышоў час зазірнуць у твар сваім дэманам і зьліцца зь цемрай, перасягнуўшы грань цемры» ©. Альбом атрымаўся вельмі насычаным у сэнсавым плане. Лірыка альбому тычыцца філасофскіх тэм, закранае асноўныя пытаньні чалавечага быцьця… увогуле, пагаджуся з тым, што альбом адрасаваны ўдумліваму слухачу.

Тыя, хто знаёмы з ранейшай творчасьцю гурта, кажуць, што ix узровень прыкметна падняўся. Адзначу, што пазнаёмiлася з Beyond the Darkness пасьля праслухоўваньня гэтага самага альбому, таму мне няма з чым параўноўваць. Аднак першае ўражаньне было добрым. Чапляе зь першай песьнi — “Across The Mirror”. На мой погляд, яна самая атмасферная ў альбоме. Таму наступная песьня «Eros & Thanatos» здаецца даволі рэзкай, ды і па сэнсу больш аптымістычная.

“Avid Hunger” – з уступленьня нагадала Judas Priest.

«Empty Church» — даволi энергiчна распавядае пра тое, што «людзі настолькі прывязаны да матэрыяльнага сьвету, што забываюць пра рэчы духоўныя і нават пасьля сьмерці працягваюць свае мірскія дзеі»

I нельга не адзначыць песьню “Buio Omega” з цудоўным жаночым вакалам Лесi Ганчар («Gain Over», ex-«Mourning Crimson»), бо яна вельмi запала ў душу. Таксама на гэтую песьню ёсьць клiп. Вельмі мілы, цікавы, экзістэнцыяльны кліп. Раю паглядзець!

Карацей кажучы, альбом праслухаўся на адным дыханьні. Аднак, ня гледзячы на гэта, не магу пазбавіцца ад ўражаньня, што ён даволі аднастайны па гучаньні, і яшчэ вельмі мала “чыстага” вакалу, бо пад канец надакучвае рык (нічога ня маю супраць, але і запраўды сумнавата). Таксама трэба надаць увагу разьмяшчэньню песен, бо пасьля праслухоўваньня чамусьці зьявілася дзіўная думка, што калi слухаць паасобку, цi нават у iншым парадку – не зачапіла бы.

Як гаворыцца, ёсьць музыка, якая кладзецца на слых адразу, а ёсьць уся астатняя. Дык вось, тут той самы першы выпадак.

Чытайце яшчэ матэрыялы пра гурт Beyond the Darkness:

Фільм жахаў пра кароў і Beyond The Darkness